فهرست عناوین
- 1 کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری ( وظیفه و اختیارات و صدور رای و اعتراض به آراء )پ
کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری ( وظیفه و اختیارات و صدور رای و اعتراض به آراء )پ
ماده 55 شهرداری
کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری را می توان فرزند ماده پنجاه و پنجم قانون شهرداری دانست. به عبارتی می توان گفت ماده 55 شهرداری در رابطه با خدمات شهری ارائه شده از سمت شهرداری و هم چنین ایجاد تاسیسات و تامین امکانات رفاهی و ترتیب نگهداری و محافظت این قبیل امکانات می باشد که در مطالب این مقاله به وظایف شهرداری در راستای امور مذکور می پردازیم.
ماده 55 شهرداری درباره چه موضوعی می باشد ؟
تعدادی از اصلی ترین وظایف نهاد شهرداری طبق ماده 55 قانون شهرداری عبارت است از: به وجود آوردن خیابانها و شوارع و کوچه ها، تمییز کردن و مراقبت و صاف نمودن سطوح معابر، به وجود آوردن تاسیسات تولید و توزیع برق در سطح مناطق ، طراحی و به وجود آوردن سیستمی و مکانی مخصوص برای تخلیه زباله و…
از موارد سایر وظایف شهرداری با توجه به ماده 55 قانون شهرداری می توان موارد: جلوگیری از سد معابر در سطوح شهر ها، بررسی دکه های ایجاد شده در سطح شهر و معابر عمومی و مدیریت ان ها، در رابطه با به وجود آوردن تاسیسات تولید و توزیع برق در سطح شهر ها، در رابطه با قیمت گذاری بر روی اجناس، برخورد قاطع با تکدی گری و گدایان در سطح شهر ها و …
کمیسیون ماده 55 شهرداری چیست ؟
کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری که به عبارتی می بایست گفت کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری، وظیفه ای برای شهرداری در جهت پیشگیری از وقوع انواع آلودگی ها و هم چنین مزاحمت ها دارد.
که هدف از گذاشتن این هدف بر شهرداری حفظ جان مردم پیشبینی گردیده است، که کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری در هر شهر های کوچک و متوسط اصولاً یک کمیسیون و در شهرهای به نسبت بزرگ ممکن است تا دو کمیسیون یا بیشتر برای این موضوع در نظر گرفته شده باشد .
این وظیفه شهرداری در این جا نمود پیدا می کند که هر کسب و کاری برای گرفتن پروانه بهره برداری متناسب با هر نوع صنفی، در مرحله اول از سازمان محیط زیست، و در ادامه از شهرداری می بایست مجوز های لازمه را اخذ نماید.
کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری موارد بسیاری را برای جلوگیری از به وجود آمدن انواع آلودگی ها و ایجاد مزاحمت ها و در جهت حفظ جان مردم پیش بینی کرده است.
به عبارتی می توان گفت ماده ۵۵ قانون شهرداری یکی از اصلی ترین موضوعات حقوقی در جهت به وجود آوردن امنیت، و حفظ آرامش و بهبود یافتن زندگی مردم به شمار میآيد.
بر اساس متن صریح این ماده، نهاد شهرداری این موارد را بر عهده دارد تا از شروع و ادامه فعالیت های تمام مشاغلی که با رفتار و امور مختلف وجود آرامش و زندگی آرام مردم را با مشکل مواجه می کنند، جلوگیری نماید.
تعداد کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری در هر شهر
در هر شهر به تبع بزرگ یا کوچک بودن آن شهر، شهرداری آن شهر می توایند یک کمیسیون یا دو کمیسیون داشته باشد .
ترکیب اعضای کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری
اعضای کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری عبارت اند از سه نفر شخص حقیقی و تعیین این افراد با شورای اسلامی شهر می باشد. این سه نفر می بایست کارشناس خبره در زمینه های مورد نیاز شهرداری باشند یا اینکه دارای قدرت اجرایی بالایی باشند.
عناوین مشاغل مزاحم
مکان هایی برای تولید یا بسته بندی و با انباری که در آن مواد شیمیایی خطرناک و یا مواد محترقه نکهداری می شود .
فعالیت دامداری ( اعم از سبک و سنگین )
قعالیت مربوط به مرغداری ویا پرورش انواع طیور
تولید مصنوعات سیمانی و موزاییک
فعالیت تولیدی انواع لوله سیمانی و پله های سیمانی
و………
وظیفه شهرداری طبق کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری
کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری، همه موارد بر عهده شهرداری ها را با دقت بسیار دنبال و پیگیری می نماید. به این موضوع باید توجه داشت که نهاد شهرداری در جهت به وجود آوردن محیطی با آرامش و توامان با راحتی برای شهروندان می بایست مواردی را به انجام برساند.
در باب پراهمیت ترین وظایف مربوط به نهاد شهرداری ها در ضمن ماده 55 قانون شهرداری، می توان به مواردی از قبیل به وجود آوردن مکانی مناسب برای تخلیه زباله های شهری، ایجاد شوارع و کوچه هایی با سطوح مناسب، و… اشاره نمود.
البته اصلی ترین مفاد تصریح شده در رابطه با کمیسیون ماده 55 عبارت است از:
به وجود آوردن میادین، ایجاد مجاری آب، توسعه باغ های عمومی و حفظ معابر، مراقبت و پاک نگه داشتن معابر، جمع آوری گدایان و تکدی گران، یکپارچه سازی بهداشت عمومی در سطوح شهر و پیشگری از شیوع بعضی از بیماری ها، ممانعت خرید و فروش کالاها و اجناس فاسد شده، نگهداری از دارایی و اموال بیت المال غیر منقول و منقول و …..
تغییر کاربری چیست؟
عبارت است از نحوه استفاده از آن ملک که با توجه به طرح تفصیلی در شهر های بزرگ و کوچک و طرح هادی موجود در روستاها و هم چنین بر پایه نحوه استفاده درست از آن و دیگر فعالیت های مرتبط ، توسط مراجع دارای صلاحیت تعیین می گردد همانند کاربری .
منظور از تغییر کاربری یا به عبارتی درگیر تغییر بهره برداری به این مفهوم است که استفاده از بنا پس از احداث به شکلی که در محتوای طرح و پروانه و مجوز ساختمانی قید نگردیده و از متداول ترین موارد تغییر کاربری مرتبط با به دایر کردن واحد های تجاری در مناطق دارای کاربری غیر تجاری و هم چنین بهره برداری از بنا های مسکونی به جای استفاده اداری .
مراحل کار کمیسیون ماده 55
مرحله اول: اعلام شکایت خود نسبت به فعالیت مرکز آلاینده آن منظقه
بعضاً اعتراضات موضوع این مقاله توسط شهروندان عزیز و از طریق سامانههای ارتباطی شهرداری های هر منطقه انجام می پذیرد. تمامی شهروندان ایرانی این حق و اختیار را دارا می باشند که در صورت مشاهده و احساس هرگونه آلودگی من جمله صوتی، هر موضوعی مربوط به محیط زیستی و … نسبت به آن اعتراض نماییند و اعتراض خود را به شهرداری اعلام نماییند.
آﮔﺎﻫﯽ از ﯾﮏ موضوع و مشکل که آلایندگی یا مزاحمت دارد : ﯾﺎ ﻣﮑﺎن آﻻﯾﻨﺪه ﯾﺎ ﻣﺰاﺣﻢ ﺷﻬﺮی
ﻣﺮاﺣﻞ ﺷﻨﺎﺳﺎیی واحد ایجاد کننده مزاحمت :
1- با ﺷﮑﺎﯾﺖ ﮐﺘﺒﯽ فرد ویا ﺣﻀﻮر ﺷﻬﺮوﻧﺪان به شکل حضوری
2- با ارسال ﭘﯿﺎمک به ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ تلفنی 137
3- بازدید مستقیم و دستور اعضای کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری
مرحله دوم: تشخیص واحد برای ارجاع توسط شهرداری مربوطه
در این مرحله شهرداری واحد مربوطه را شناسایی می کنند و برای آن پرونده حقوقی تشکیل داده و به دبیرخانه کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری ارسال می کند و کارشناسان دبیرخانه نیز دستورات خاص را صادر می نماییند. این دستورات شامل :
1- دستور به بررسی کلی از واحد مد نظر و شناخت میزان ایجاد آلاینده صوتی یا محیط زیستی
2- دستور به ترسیم با دقت و با جزئیات کروکی محل مورد نظر و دریافت مدارک هویتی و مالکیتی مربوط به صاحب آن مرکز
3- دستور به ارسال اخطاریه برای دریافت مدارک مربوط به مالکیت و کاسبی فرد
4- دستور به تشکیل کمیسیون ماده ۲۰ برای رسیدیگی به موضوع
5- انجام بررسی پرونده
6- در آخر ارسال رأی نهایی صادره مبنی بر دستور بر تعطیلی، دستور برجا به جایی یا مواردی مانند تمهید
مرحله سوم : رأی ارسالی به دبیرکمیسیون ماده 55 قانون شهرداریارائه می گردد
بعد از تأیید نهایی دبیر، جزئیات و مفاد رأی مربوطه باید به مالک آن واحد ابلاغ گردد و رونوشتی از آن رای برای درج کردن در پرونده موضوع بحث دریافت گردد.
رای مذکور می توان شامل موارد زیر باشد :
1- به انجام رساندن بخشی از فعالیت ها برای کم تر نمودن آلودگی صوتی و آلایندگی های مربوط به محیط زیستی در اسرع وقت
2- بر طرف کردن همه موضوعات به وجود آورنده مزاحمت یا به وجود آورنده ضایعات محیطی خطرناک
3- تعطیلی تمام و کمال واحد مذکور به علت عدم رعایت همه استاندارد های مربوطه
4- توقف فعالیت واحد آلوده کننده و فراهم کردن موضوعاتی جهت انتقال واحد مذکور به مکانی خارج از شهر
مرحله چهارم : مرحله اجرای رأی
در زمانی که بعد از ابلاغ رای صاحب مرکز مذکورموارد خواسته شده را به درستی انجام ندهد، اخطاری برای مدت ۴۸ ساعته به او ارسال میگردد.
در حالتی که مالک در این زمان هم اقدامی نکند، مدیر کمیسیون دستور را صادر می کند تا واحد مذکور به طور کامل مهر و موم گردد.
نکته در رابطه با مهر و موم واحد :
بعد از انجام مهر و موم، باید تابلو یا نشانی که نشان دهند پلمب شدن باشد بر روی درب کارگاه یا مرکز مربوطه نصب گردد. بعد از سپری شدن یک هفته، مأموران اجرای احکام شهرداری دوباره از محل بازدید می نماییند و اگر پلمب باز شده باشد، موضوع را بله اطلاع مافوق خود می رسانند.
اعتراض به آرای کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری :
1- اگر رای داده شود که در این رای باید مکانی مزاحم فعالیتش متوقف شود ، چنانچه مفاد این رای نادیده گرفته شود و یا رای به شکلی صادر شده باشد که به شکلی به نفع این واحد های متخلف اقداماتی صورت بگیرد .
افراد متضرر می توانند به رای صادره توسط کمیسیون 55 در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایند و این موضوع را بخواهند که عملیات اجرائی متوقف شود و همزمان با آن نقض رای صادره را بخواهند.
2- رای صادره توسط کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری در دیوان عدالت قابل شکایت است. اگر صاحب ملک و و واحد متخلف در ایران سکونت داشته باشند می توانند طی مهلت سه ماه از تاریخ ابلاغ اعتراض نمایند .
واگر در ایران سکونت نداشته باشند با ارائه مدارک ثابت کننده اقامت در خارج از ایران طی مهلت شش ماه از تاریخ ابلاغ، به دیوان اعتراض نمایند.
پس از انجام اعتراض و در دیوان عدالت اداری بعد از ابلاغ دادخواست شاکی به واحد متخلف مهلتی یک ماهه به طرف برای ارائه پاسخ متقابل داده می شود و سپس بعد از رسیدگی رای دیوان صادر می شود. رای صادره شده توسط واحد بدوی دیوان ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ آن، قابل تجدید نظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری میباشد.
بهترین وکیل کمیسیون ماده 55 شهرداری
اگر برای پرونده خود با موضوع کمیسیون ماده 55 به دنبال وکیل ملکی متخصص و با تجربه می گردید می توانید از طریق راه های ارتباطی که در لینک زیر قرار دارد به شکل کاملاً رایگان با وکلای ملکی حرفه ای وکیل صدر مشکل و موضوع پرونده خود را بیان نمایید و از ما مشاوره رایگان هدیه بگیرید.
در این مطلب ماده 55 شهرداری توضیح داده شده است ؟
بله به شکل کامل ماده 55 و کمیسیون بند 20 ماده 55 مورد بررسی قرار گرفته است.
کمیسیون ماده 55 شهرداری چیست ؟
کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری که به عبارتی می بایست گفت کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری، وظیفه ای برای شهرداری در جهت پیشگیری از وقوع انواع آلودگی ها و هم چنین مزاحمت ها دارد.
وظیفه شهرداری طبق کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری
کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری، همه موارد بر عهده شهرداری ها را با دقت بسیار دنبال و پیگیری می نماید. به این موضوع باید توجه داشت که نهاد شهرداری در جهت به وجود آوردن محیطی با آرامش و توامان با راحتی برای شهروندان می بایست مواردی را به انجام برساند.