فهرست عناوین
- 1 کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری ( دلیل تشکیل و صلاحیت و صدور رای و اعتراض به آراء )
- 1.1 متن ماده 77 قانون شهرداری به زبان ساده:
- 1.2 کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به چه علتی تشکیل می شود ؟
- 1.3 ترتیب اعضای کمیسیون ماده 77
- 1.4 تعدادی از پر اهمیت ترین وظیفه های کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری :
- 1.5 لازم الاجرا بودن رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
- 1.6 اجرای رای یا همان اجراییه کمیسیون ماده 77:
- 1.7 بهترین وکیل کمیسیون ماده 77 شهرداری
کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری ( دلیل تشکیل و صلاحیت و صدور رای و اعتراض به آراء )
متن ماده 77 قانون شهرداری به زبان ساده:
تصمیم کمیسیونی که در بند بالا گفته شد قطعی است و بدهی هایی که این کمیسیون برای فرد مودی نزد شهرداری تعیین کند طبق مقررات وصول مطالبات و اسناد لازم و از طریق اداره ثبت قابل وصول می باشد.
مستندات قانونی که به کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری ارجاع داشته اند
ماده 8 قانون نو سازی :
این ماده رسیدگی به اختلافاتی که از اجرای قانون نو سازی اتفاق می افتد را در صلاحیت کمیسیون ماده هفتاد و هفت می داند.
ماده ۴۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده ( بند ه ) :
این ماده نیز در مواردی که شهرداری وصول مطالبات موضوع این ماده می باشد و در پرداخت این وجوه اختلافی رخ دهد، این مورد را در صلاحیت کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری دانسته است.

کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به چه علتی تشکیل می شود ؟
شهرداری بر بسیاری از خدمات ارائه شده هزینه ای تحت عنوان عوارض بار می کند و برخی عوارض تعیین شده از سمت شهرداری مانند عوارض نوسازی وبا عوارض مختلف انواع بنزین و هم چنین عوارض حمل و نقل مسافر داخلی ( منظور داخل کشور) با وسایل حمل و نقل اعم از زمینی به جز ریلی .
عوارض مذکور در متن بالا را می توان عوارض عام دانست اما عوارض دیگری نیز وجود دارد که به آن عوارض محلی نیز گفته می شود. مواردی مانند عوارض بر مشاغل و یا عوارض قطع درختان وضع می گردد اشاره نمود.
صلاحیت ذاتی کمیسیون ماده 77
در واقع این گونه می توان گفت کمیسیون ماده 77 این صلاحیت را دارد که بدهی مودی را تعیین کند و تشخیص دهد که آیا شهرداری به درستی این عوارض را تعیین نموده یا خیر ؟
پس اگر شهرداری به درستی و مطابق قوانین این عوارض را تعیین کرده باشد و مودی هم دلیل مستدل و مستند برای خلاف این امر نداشته باشد کمیسیون مذکور نمی تواند عوارض مذکور را تشدید یا تخفیف کند .
بالعکس این مورد هم صادق است و اگر شهرداری عوارض را به اشتباه تعیین کرده باشد یا مودی مدارکی دال بر تفاوت میزان عوارض ارائه نمایید کمیسیون مذکور وظیف دارد این موارد را بررسی نموده و رای مناسب را صادر نماید.
صلاحیت محلی کمیسیون ماده 77
صلاحیت ذاتی کمیسیون ماده 77 شهرداری در متن بالا به شکل کامل مورد بررسی قرار گرفت اما صلاحیت محلی کمیسیون را می توان این گونه بیان نمود. صلاحیت محلی بستگی به حریم و حوزه جغرافیایی دارد که کمیسیون در آن جا واقع شده است.
مراحل رسیدگی در کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها
1- وصل پرونده در کمیسیون
2- قانونی بودن اخذ عوارض توسط شهرداری بررسی می شود.
3- اگر گرفتن عوارض قانونی بوده باشد ، حال باید بررسی شود میزان مبلغ عوارض آیا به درستی تعیین شده است یا خیر؟
4- حال نوبت به صدور رای می رسد.
5- معترض در بعد از صدور رای می تواند اعتراض خود را اعلام نمایید.
ترتیب اعضای کمیسیون ماده 77
اعضای کمیسیون ماده 77 شامل :
نماینده ای از وزارت کشور
نماینده ای از دادگستری
نماینده ای شورای شهر
نکته : شهرداری هیچ نقشی در تشکیل جلسات و صدور آرای این کمیسیون ندارد و دارای شخصیتی جدا از شهرداری است.و وظیفه اصلی این کمیسیون رسیدیگی به اختلاف مودی و شهرداری در رابطه با عوراض و خدمات عمومی است.
منظور از عوارض و بهای خدمات چیست؟
این گونه می توان گفت که عوارض و بهای خدمات عمومی را شهرداری بابت هزینه هایی که انجام می دهد در برابر خدماتی که شهروندان دریافت می کنند ، اخذ می نماید. انواع این عوارض و میزانی که باید پرداخت شود در قانون تعیین شده است .
عوارض مذکور همانند عوارض نوسازی و عوارض پسماند می باشد.
خدمات عمومی همانند احداث فضای سبز و خیابان، جمه کردن زباله ها و……

تعدادی از پر اهمیت ترین وظیفه های کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری :
1- بر طرف کردن اختلافات فی ما بین شهرداری و مودی در رابطه با عوارض و بهای خدمات .
2- رسیدگی به اعتراض افرادی که شهرداری ملک آنان را مرمت و دیوار کشی نکرده است ( منظور اجرای ماده 110 قانون شهرداری است ).
3- تشخیص میزان بدهی مودی و تقسیط آن در زمانی که شرایط این کار وجود داشته باشد.
4- رفع اختلاف فی ما بین مالکین و شهرداری ها بر سر میزان بدهی املاک
5- مرتفع کردن اختلاف فی ما بین شهرداری با موسسات دولتی و خصوصی در باره وصول هزینه تعمییر سطح معابر.
قسط بندی عوارض چیست ؟
قسط بندی عوارض شهرداری از مواردی است که به کمیسیون ماده هفتاد و هفت ارجاع می شود. در واقع آیین نامه شهرداری این مطلب را بیان می کند که شهرداری عوارض را نمی تواند قسط بندی بکند اما این مققره یک استثنا دارد و آن این است که اگر کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری تشخیص دهد که مودی نمی تواند تمام مبلغ را به شکل یک جا پرداخت کند، در این حالت شهرداری مخیر است و ممکن است بدهی را تقسیط کند و این مدت اقساط از 3 سال نباید بیشتر شود.
لازم الاجرا بودن رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
پس از پیمایش این مراحل کمیسیون ماده 77 شهرداری رای خود را صادر می نمایید. و این رای صادره لازم الاجرا و قطعی می باشد. برای اجرای این آراء دایره اجرا ثبت به متعهد ابلاغ می کند که ظرف 10 روز مفاد رای را اجرای نمایید و اگر در این مدت خود را قادر به پرداخت مبلغ نداند باید در این مدت صورت کل دارائی های خودش را به اداره ثبت ارائه نماید .
شهرداری نیز این اختیار را دارد قبل از اتمام 10 روز مذکور تقاضا تامین طلب را بدهد و هم می تواند به شکل موازی و همزمان درخواست ممنوع الخروج کردن مودی را داشته باشد.
اجرای رای یا همان اجراییه کمیسیون ماده 77:
همان طور که پیش تر گفته شد از طریق اجرای ثبت می تواند رای کمیسیون ماده 77 را اجرا نمایید. ولی بعه این نکته توجه کنید اگر طرف مالی نداشته باشد ، نمی توان مالی را از وی بازداشت نمود ولی می توان او را ممنوع الخروج نمود. و شاید بعضاً آن فرد مالی هم داشته باشد ولی قابل بازداشت نباشد و آن هم به دلیل مستثنیات دین بودن آن اموال باشد.
اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 شهرداری
با توجه به اختیارات و صلاحیت دیوان عدالت اداری در اصل 173 ق.اساسی و هم چنین در ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری آرایی که از کمیسیون مزبور یعنی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری صادر می شود قابل اعتراض و تجدید نظر در شعب دیوان عدالت اداری می باشد. و هر شخص اعم از حقیقی و حقوقی می تواند نسبت به تصمیمات این کمیسیون در دیوان عدالت اداری شکایت به عمل آورد.
بهترین وکیل کمیسیون ماده 77 شهرداری
اگر برای پرونده خود با موضوع کمیسیون ماده 77 به دنبال وکیل ملکی حرفه ای و کاربلد می گردید می توانید از طریق راه های ارتباطی که در لینک زیر قرار دارد به شکل کاملاً رایگان با وکلای ملکی با تجربه وکیل صدر پرونده و موضوع خود را بیان نمایید و از مجموعه وکیل صدر یک مشاوره رایگان به هدیه دریافت کنید.
متن ماده 77 قانون شهرداری
کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری را می توان فرزند ماده هفتاد و هفتم قانون شهرداری دانست. ماده ۷۷ قانون شهرداری بدین گونه بیان نموده است: برطرفل کردن هر گونه اختلاف و مشکل بین مودی و شهرداری در رابطه با عوارض تعیین شده برای مودی توسط شهرداری که به کمیسیونی از شهرداری تشکیل شده از نمایندگان وزارت کشور، و نمایندگان دادگستری و افرادی از انجمن شهر (شورای شهر کنونی) ارجاع می گردد.
کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به چه علتی تشکیل می شود ؟
شهرداری بر بسیاری از خدمات ارائه شده هزینه ای تحت عنوان عوارض بار می کند و برخی عوارض تعیین شده از سمت شهرداری مانند عوارض نوسازی وبا عوارض مختلف انواع بنزین و هم چنین عوارض حمل و نقل مسافر داخلی ( منظور داخل کشور) با وسایل حمل و نقل اعم از زمینی به جز ریلی .
منظور از عوارض و بهای خدمات چیست؟
این گونه می توان گفت که عوارض و بهای خدمات عمومی را شهرداری بابت هزینه هایی که انجام می دهد در برابر خدماتی که شهروندان دریافت می کنند ، اخذ می نماید. انواع این عوارض و میزانی که باید پرداخت شود در قانون تعیین شده است .
عوارض مذکور همانند عوارض نوسازی و عوارض پسماند می باشد.