فهرست عناوین
- 1 آشنایی با انواع سند ملکی و تفاوت آن های با یک دیگر
- 1.1 آشنایی با انواع سند ملک و مالکیت اسناد
- 1.1.1 سند اول: سند مالکیت اعیانی
- 1.1.2 سند دوم: سند مشاعی
- 1.1.3 سند سوم: سند مالکیت عرصه
- 1.1.4 سند چهارم: سند مفروزی
- 1.1.5 سند پنجم: سند مالکیت ورثه ای
- 1.1.6 سند ششم: سند مصادره ای یا بنیادی
- 1.1.7 سند هفتم: سند المثنی
- 1.1.8 سند هشتم: سند وقفی
- 1.1.9 سند نهم: سند معارض
- 1.1.10 سند دهم: سند مبایعه نامه یا به عبارتی دیگر قولنامه ای
- 1.1.11 سند یازدهم: سند شرطی
- 1.1.12 سند دوازدهم: سند تک برگی
- 1.1.13 سند سیزدهم: سند وکالتی
- 1.1.14 سند چهاردهم: سند تفکیکی
- 1.1.15 سند پانزدهم: سند مالکیت بنچاقی
- 1.1.16 سند شانزدهم: سند شورایی
- 1.1.17 سند هفدهم: سند مالکیت منگوله دار
- 1.2 برای ملک بدون سند چگونه باید برای سند اقدام کرد؟
- 1.3 درخواست سند ملک که سابقه ثبتی دارد و به اطلاح ثبت شده است
- 1.4 درخواست سند ملک المثنی
- 1.5 درخواست صدور سند ملک به نام وراث شخص متوفی
- 1.6 در چه مواردی برای ملک مورد تقاضا سند صادر نمی گردد:
- 1.7 بهترین وکیل برای اخذ سند ملک بدون سند مالکیت
- 1.1 آشنایی با انواع سند ملک و مالکیت اسناد
آشنایی با انواع سند ملکی و تفاوت آن های با یک دیگر
سند ملک و ثبت سند آن ملک را می توان بدین ترتیب تعریف نمود که دقیقا به همان طوری که افراد اطلاعات هویتی همانند شناسنامه و کارت ملی دارندف املاک غیر منقول نیز شناسنامه ای تحت عنوان سند مالکیت را دارا می باشند که همانند صدرو شناسنامه، صدور سند نیز به خودی خود دارای تشریفاتی می باشد.
امروزه با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به املاک و ساخت و ساز شاهد ساخت ساختمان هایی بسیاری هستیم. این موضوع باعث شده است انجام تشریفات قانونی در زمان ساخت و ساز بیش از بیش دارای اهمیت شود.
این مورد زمانی اهمیت خود را به خوبی نشان می دهد که آن ملک ساخته شده باشد و در مرحله انتقال قانونی قرار گیرد.
اگر تشریفات به درستی انجام نشده باشد نقل و انتقال این موارد به راتی انجام نخواهد شد.در این مطلب سعی بر این موضوع شده است که انواع سند های موجود در رابطه با املاک مورد بررسی قرار گیرد و هم چنین تشریفات گرفتن سند رسمی برای املاک نیز به شکل کلمل مورد بحث قرار می گیرد
آشنایی با انواع سند ملک و مالکیت اسناد
حال باید به بررسی این موضع بپردازیم که سند مالکیت چند نوع می باشد؟این اسنادی که در این متن قید شده است تماماً در قانون قید نشده اند و سعی شده الفاظی که درباره سند در جامعه امروزی ایران گفته می شود مورد بررسی قرار گیرد.
سند اول: سند مالکیت اعیانی
در علم حقوق به بنا و ساختمان ، اعیان گفته می شود که در مقابل آن عرصه می باشد. به عبارتی می توان بدین گونه گفت سند اعیانی سندی می باشد که فقط برای ساختمان یا اعیان صادر می گردد.
سند دوم: سند مشاعی
این سند، در مالکیت دو یا چند نفر می باشد و هر یک از این مالک ها دارای مالکیت مشاعی(اشتراکی) نسبت به قسمت به قسمت ملک می باشد.
سند سوم: سند مالکیت عرصه
به عبارتی عرصه به هر زمینی اطلاق می گردد که بنا یا ملک ساخته شده ای در آن وجود نداشته باشد. به همین علت، سند عرصه به جای سند اعیانی برای آن زمین صادر می گردد.
سند چهارم: سند مفروزی
به عبارتی در این سند، مالک تنها یک شخص می باشد و و تمام ماکیت آن ملک برای یک نفر و بدون شریک می باشد.
سند پنجم: سند مالکیت ورثه ای
به عبارتی در زمانی که فردی فوت می کند و پس از درخواست ورثه وی برای ملک سندی صادر می شود که به ان سند ورثه ای گفته می شود .
سند ششم: سند مصادره ای یا بنیادی
به عبارتی سندی که سابقه مصادره شدن توسط یکی از نهاد هایی مثل نهاد دادگاه انقلاب یا بنیاد مستضعفان و … را داشته باشد، سند بنیادی می گویند.
سند هفتم: سند المثنی
به عبارتی اگر به هر دلیلی مالک به سند اصلی ملک دسترسی نداشته باشدف می تواند با مراجعه به اداره ثبت درخواست صدور سند المثتنی نمایید. به این سند که بعد از درخواست فرد صادر می شودف سند المثی گفته می شود.
سند هشتم: سند وقفی
به عبارتی به سندی که عرصه ان برای اداره اوقاف است و اعیان ان برای اشخاص دیگر می باشد که اداره اوقاف از این افراد اجاره نیز دریافت می کند سند اوقافی می گویند.
سند نهم: سند معارض
به عبارتی زمانی که دو سند با یک دیگر متعارض باشند و پس از احراز این تعارض در هیئت نظارت ماده 6 قانون ثبت اسناد و املاک به سندی که موخر بر دیگری باشد سند معارض می گویند.
سند دهم: سند مبایعه نامه یا به عبارتی دیگر قولنامه ای
به عبارتی زمانی که دو طرف برای خرید ملکی بین یک دیگر نوشته ای می نویسند به این نوشته مبایعنامه گفته می شود.
سند یازدهم: سند شرطی
به عبارتی سندی که نشان دهنده و تضمین کننده بیع شرط باشد سند شرطی می گویند و بر اساس این سند بایع می بایست در زمان مشخص شده پرداخت را انجام دهد .
سند دوازدهم: سند تک برگی
به عبارتی یکی دیگر از انواع سند های ملکی را می توان سند ملکی تک برگ نام برد که امروزه برای تمامی املاک در صورت وجود شرایط مذکور در موارد قانونی صادر می شود.
سند سیزدهم: سند وکالتی
به عبارتی در مواقعی به علت شرایط موجود برای مالک یک ملک آن فرد نمی تواند به درستی موارد مربوط به سند ملک خود را پیگیری نماید و در این شرایط به فردی دیگر وکالت می دهد تا امور مربوط به سند را به انجام رساند و سندی که در این مواقع تنظیم می گردد سند وکالتی گفته می شود.
سند چهاردهم: سند تفکیکی
به عبارتی این لفظ به سندی گفته می شود بین چندین نفر تقسیم شده است و قسمت های آن از یک دیگر تفکیک شده باشد.
سند پانزدهم: سند مالکیت بنچاقی
در قبل از نظام ثبتی فعلی موجود در کشور که امروزه به شکل کامل الکترونیک شده است، افراد فی ما بین خود نوشته هایی را برای انتقال املاک می نوشتند و و این نوشته ها از سندیت برخوردار بود به این نوع اسناد بنچاق گفته می شود.
سند شانزدهم: سند شورایی
به عبارتی به سندی گفته می شود که توسط شورای یک محل مهر و امضا شده است.
سند هفدهم: سند مالکیت منگوله دار
به عبارتی به سندی گفته می شود که با یک نخ و هم چنین یک قطعه سربی پلمب شده اند و تاین پلمب هم توسط اداره ثبت به انجام رسیده است.
برای ملک بدون سند چگونه باید برای سند اقدام کرد؟
مقدمه مراحل اخذ سند ملک بدون سند
در ابتدا باید این موضوع را متذکر شویم که قانون ( تعیین تکیف اراضی و ساختمان بدون سند مالکیت) برای گرفتن سند شامل زمین ها و هم چنین ساختمان های غیر از زمین های کشاوزی و باغی دارای ساختمان نمی شود و این ساختمان ها و هم چنین زمین های کشاورزی ذکر شده می بایست دارای سابقه ثبتی در اداره ثبت ان محل باشند .
پس می توان گفت فقط برای املاکی این امکان وجود دارد درخواست سند ملک انجام شود که دسترسی کامل به مالک آن زمین یا حد اقل یکی از وراث مقدور نباشد. ( لازم به ذکر است فوت یا غیبت این افراد در زمان رسیدگی به تقاضای اخذ سند و با استعلام قضایی و ثبتی از ثبت احوال قابل تشخیص می باشد و اگر اثبات خلاف آن اتفاق بیافتد، تقاضا از سوی هیات رد خواهد شد)
مرحله اول:
تهیه مدارک لازمه و هم چنین حاصل شدن اطمینان از وجود مدارک
حال منظور از این مدارک مورد چیست؟
این مدارک بر دو نوع کلی قبل تقسیم است:
در املاک قولنامه ای:
کپی( تصویر) از سند مالکیت ملک (منظور سند اولیه ملکی می باشد)
ترتیب ایادی و همان سیر قولنامه ها دست به دست تا مالک امروزی.
در املاک دارای سند مشاعی:
سند مشاعی که متقاضی آن را دارا می باشد و اگر فرد متقاضی وکیل می باشد باید وکالتنامه را نیز ارائه نماید.
مرحله دوم:
آماده سازی نقشه دقیق ملک با استفاده از مختصات UTM و فایل کامپیوتری آن بعد از آماده سازی نقشه مذکور مراحل زیر در انتظار شما می باشد:
الف: بعد از اطمینان حاصل کردن از وجود شرایط لازمه و هم چنین مدارک ذکر شده در بالاتر متقاضی اخذ سند می بایست با مراجعه به یکی از مهندسین نقشه کش مورد تایید نظام مهندسی یا با مراجعه به کارشناسان رسمی نقشه کشی مورد وثوق دادگستری یا در صورت نیاز از طریق بازدید ملک موضوع اخذ سند نسبت به تهیه نقشه مورد نیاز با مختصات دقیق آن اقدام نماید .
ب: بعد از آماده سازی این نقشه فایلی با نام parcelmal.xl باید از طرف مهندس تهییه شود و در اختیار فرد متقاضی سند قرار بگیرد (البته الزام به ارسال فایل مذکور منتفی شده ).
مرحله سوم:
تهییه نمودن مدارک قید شده در متن زیر و هم چنین آماده سازی عکس یا در صورت امکان اسکن از آن مدارک با پسوند jpg یا png با حداکثر۱۵۰ کیلوبایت حجم
مدارک لازمه شامل:
اصل شناسنامه متقاضی و کارت ملی وی.
کپی از سند ملک (مالکیت) ابتدایی ملک ( در اسناد قولنامه ای )
اصل و هم چنین کپی تمامی قولنامه های استنادی توسط شخص
اصل سند ملک به نام شخص متقاضی در اسناد مشاعی و هم چنین کپی از صفحات اول تا سوم و صفحه ای که در آن حدود ملک ذکر شده و صفحه مربوط به توضیحات و صفحات انتقالات.
نقشه ملک با مختصات دقیق که توسط متقاضی مطابق شرایط گفته شده تهییه شده است.
فیش بانکی بابت واریز هزینه تقاضا به مبلغ 500 هزار ریال
مرحله چهارم:
کامل کردن فرم درخواست پذیرش ابتدائی و هم چنین دریافت کد ورود به سامانه
مرحله پنجم:
وارد شدن به بخش تکمیل درخواست پذیرش با استفاده از کد که در مرحله قبل دریافت کرده اید و تکمیل موارد این بخش.
مرحله ششم:
ارسال نمودن مدارک به واحد ثبتی صالح
مرحله هفتم:
ورود مجدد به سامانه و وارد نمودن کد ۲۰ رقمی دریافتی از پست.
مرحله هشتم:
دریافت شماره پرونده از سامانه
درخواست سند ملک که سابقه ثبتی دارد و به اطلاح ثبت شده است
در صورتی که ملک دارای سابقه ثبتی می باشد، دیگر نیاز به این مورد نمی باشد که خریدار به اداره ثبت مراجعه نماید. در این حالت، می توانید با مراجعه به دفتر اسناد رسمی و هم چنین تقاضای صدور سند مالکیت جدید را به انجام برسانید.
درخواست سند ملک المثنی
در این صورت و در زمانی که سابقه ثبتی برای آن ملک موجود می باشد، باید مالک و یا در صورت وجود وکیل قانونی وی به اداره ثبت اسناد مراجعه نماید و درخواست صدور سند المثنی را نماید.
درخواست صدور سند ملک به نام وراث شخص متوفی
اگر قردی فوت کند و سند مالکیت به نام وی باشد، وراث او قادرمی باشند تا با ارائه درخواست خود مبنی بر صدور سند مالکیت به نام خود نسبت به سهم الارث قانونی از اداره ثبت محل وقوع ملک به میزان سهم خود دارای سند مالکیت شوند.
در چه مواردی برای ملک مورد تقاضا سند صادر نمی گردد:
اگر که ملک خلافی داشته باشد مثل ساخت یک طبقه غیر مجاز مازاد بر دستور العمل و … در چنین حالتی اجازه صدور سند مالکیت برای چنین ملکی وجود ندارد.
بهترین وکیل برای اخذ سند ملک بدون سند مالکیت
شما می توایند برای اخذ سنک ملک خود با هر وضعیتی که دارد از وکلای متخصص و حرفه ای ملکی کمک بگیرید. وکلای ملکی با سال ها تجربه ای که در این زمینه دارند می تواند مسیر چند ساله شما در اخذ سند را در مدتی بسیار کوتاه تر میسر کنند و هم چنین در تمامی این روند دیگر به مراجعه شما نیازی نباشد و با کمترین دردسر ممکن برای شما این درخواست و صدور سند به نتیجه برسد.
برای دریافت مشاوره رایگان ملکی با وکیل متخصص ملکی رضا کارگر و وکلای ملکی متخصص دیگر می توانید با کلیک بر روی لینک زیر یا با کلیک بر روی آیکون تماس با وکلای ملکی متخصص در ارتباط باشید.
اگر هم به وکیل متخصص ملک و حرفه ای برای اخذ سند ملک خود نیازمندید می توانید هم بر روی دکمه تماس در کنار صفحه کلیک نمایید و هم می توانید با ورود به صفحه زیر از آئرس و راه های ارتباطی گروه وکیل صدر مطلع شوید