هیچ داوری جز خداوند متعال و هیچ رایی جز اراده او و هیچ مرجعی برای درخواست ابطال رای او تصور نمی شود

بهترین موسسه داوری در ایران

مقدمه

خوب بزار با یک مثال هم اصولی و هم به بیان ساده بهت بگم داستان داوری حقوقی که همه جا حرفش هست از چه قراره ؟!

اگر شما حتی برای یک بار هم به علت مشکل و یا پرونده ای حقوقی یا کیفری به یکی از مراجع قضایی من جمله شورا حل اختلاف یا دادگاه های حقوقی و کیفری  مراجعه کرده باشی متوجه این موضوع شده ای که پروسه از طرح دعوا تا به نتیجه رسیدن بسیار زمان بر ، استهلاکی ، و برای طرفین دعوا و وکللای آن ها و حتی بعضاً برای کارمندان و قضات شعب نیز طاقت فرسا می شود .

این مشکل برای سال ها سال پا بر جا بود و با همه ی انتقادات به میزان بالای پرونده و نوع و پروسه رسیدگی ، هیچ تغییری در این موضوع اتفاق نیافتاد . تا کی ؟ تا همین امسال !!

قوه قضاییه با تصویب بخش نامه ای به شکلی سعی بر حل موضوع شلوغی مراجع قضایی و دیگر مشکلات پروسه موجود انجام داد ، که نتیجه و هدف این بخش نامه برون سپاری بسیاری از موضوعات موجود در مراجع قضایی به داور های مورد وثوق قوه قضاییه بود . منظور از داور مورد وثوق قوه قضاییه در این جا ، داوری های حرفه ای و با سابقه ای می باشند که دوره های مورد نظر قوه قضاییه را طبق موازین خاص گذرانده و اصول و شرایط خاصی که برای این منصب شغلی نیاز می باشد را کسب کرده اند .

این مطلب به چه منظوری نوشته شده ؟!

در این مطلب کوشش گردیده است تا توضیحات کاملی درباره داوری حقوقی به شما خواننده محترم داده شود و در آخر هم بهترین داور حقوقی تهران رو به شما معرفی می نمایم تا با خیال راحت موضوع حقوقی خودتان رو به ایشان بسپارید.

0 تا 100 داوری حقوقی در ایران

0 تا 100 موضوعاتی که لازم است درباره داور مورد وثوق قوه قضاییه و موسسات داوری بدانید

در این مطلب موضوعات زیر مورد بررسی قرار می گیرد :

  • منظور از داوری حقوقی چیست ؟
  • انتخاب داور در دعاوی قضایی تا چه زمانی امکان پذیر است ؟
  • شرایط و نکات داوری قضایی مندرج در قوانین
  • خصوصیات داور برای انجام فرآیند داوری
  • منظور نهاد داوری در قانون ایران
  • چه کسی را می توان داور نامید و و برای بردن دعوا به داوری چه مواردی باید رعایت شود؟
  • چه کسی صلاحیت داور شدن را ندارد ؟
  • انواع داوری قضایی در قانون ایران
  • کدام دعاوی در ایران قابل ارجاع به داوری است ؟
  • شرایط ارجاع دعاوی به داوری
  • دعاوی غیر قابل ارجاع به داوری
  • دعاوی قابل ارجاع به داوری
  • مزایای بردن دعوا به داوری و انتخاب داور برای رسیدگی به دعوا
  • اولین مزیت:اختیار انتخاب قاضی ( داور ) حاکم بر دعوا
  • دومین مزیت:اختیار انتخاب محل رسیدگی به دعوای مطروحه
  • سومین مزیت:مدت زمان کمتری نسبت به مراجعه به مراجع قضائی دارد
  • چهارمین مزیت:محرمانه بودن داوری
  • پنجمین مزیت:تفاوت نحوه رسیدگی در مراجع قضائی و در زمان رسیدگی داور
  • ششمین مزیت:اجرای سریع تر حکم در زمان حکم دادن توسط داور
منظور از داوری حقوقی چیست

منظور از داوری حقوقی چیست ؟

در قوانین و مقررات کشور عزیزمان ایران در مواد ۴۵۴ الی ۵۰۱ قانون آ.د.م ( آیین دادرسی مدنی)  در باب هفتم به بحث  جذاب و کاربردی تعیین داور پرداخته است.در این باره می توان بیان کرد این امکان وجود دارد که داوری شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشد.

1- اگر داور شخصیتی حقیقی باشد :

به این معنا که طرفین قرارداد شخصی را بعنوان داور مرضی الطرفین انتخاب  نموده و در متن قرارداد فی ما بین به این شخص اشاره می نمایند .

2-  اگر داور شخصیت حقوقی باشد :  

به این معنا که  شرکت یا مؤسسه ای را به عنوان داور مرضی الطرفین تعیین نموده  تا  این ضخص حقوقی در صورت بروز اختلاف احتمالی در آینده ، میان آنان داوری نماید.

 

منظور از کلمه داوری حقوقی از باب حقوقی و قواعد  آیین دادرسی مدنی چیست ؟

کلمه داوری حقوقی به این معنا می باشد که موضوعی را توسط فردی که قاضی نمی باشد فصل خصومت نماییم و این فصل خصومت بدون رعایت تشریفات رسمی رسیدگی مرسوم در مراجع قضایی می باشد .

عبارت داوری در قانون به این معنا می باشد که  حل و فصل اختلافات فی مابین طرفین که می تواند از یک قرارداد سر منشا گرفته باشد، توسط داور مورد وثوق قوه قضاییه که صلاحیت خود را برای رسیدگی  از قانون اخذ نموده است مورد رسیدگی قرار می گیرد.

به شکلی دیگر اینگونه می توان بیان کرد، داوری از بین بردن اختلاف در میان اصحاب دعوی از راه واگذاری ( برون سپاری )  آن دعوا به حکمیت ( منظور داوری می باشد )  اشخاصی ( حقیقی یا حقوقی )  که طرفین دعوی آنها را به تراضی خود انتخاب می کنند ، فراهم می نماید .

در قوانین کشور ایران موضوع داوری از ابتدا موضوع پر اهمیت و دارای جایگاهی خاص بوده است و این موضوع را می توان از 6 ماده موجود در قانون آیین دارسی مدنی مصوب سال 1373  برداشت نمود . موضوعی که شاید اهمیت موضوع داوری را در قانون قبلی بیش از قانون جدید نشان می داد استقاده از عبارت (( قاضی تحکیم )) به جای داور مرضی الطرفین بود .

انتخاب داور در دعاوی قضایی تا چه زمانی امکان پذیر است ؟

انتخاب داور مرضی الطرفین در هر مرحله ای شامل زمان انعقاد قرارداد موضوع دعوا یا در زمان اجرای مفاد آن قرارداد و یا حتی پس از مطرح شدن دعوا در محاکم قضایی امکان پذیر است.

برگزیدن داور منتخب قوه قضاییه به جای ادامه رسیدیگ به دعوا در محاکم قضایی  دارای محاسنی بسیاری می باشد از جمله انتخاب شیوه مخصوص داوری برای حل و فصل اختلافات مالی فی مابین طرفین دعوا ،  هزینه شراکتی بین طرفین دعوا و  بسیار کم هزینه تر از طرح همان دعوی در مراجع قضایی می باشد و هم چنین نیاز به رعایت تشریفات بسیار نفس گیر اداری و آیین دادرسی مدنی نمی باشد. ( در ادامه به شکل کاملی مزایا انتخاب داور بیان می شود )

داوری حقوقی در قانون و مقرارت ایران به معنای از بین بردن اختلافات پبه وجود آمده فی ما بین طرفین یک قراردا می باشدد و توسط داور مورد وثوق قوه قضائیه و با انتخاب طرفین دعوا یا با انتخاب دادگاه محترم به دعوا رسیدگی و رای موضوع مورد نظر را صادر می نمایید .

شرایط و نکات داوری قضایی مندرج در قوانین

داوری مانند  تمام موضوعات دیگر مندرج در قوانین  مستلزم رعایت تشریفات و هم چنین دشاتن شرایط خاصی مب شاد که در ادامه این موارد به موارد عبارت اند از:

  • به شکل کلی در همه موارد ارجاعی به داوری ، باید موضوع مورد رسیدگی و مدت ‌زمان رسیدگی داوری به شکل دقیق تعیین گردد .
  • مشخصات هویتی داور یا داوران ( حقیقی یا حقوقی ) انتخابی باید به شکلی که رفع‌کننده ابهام باشد تعیین گردد .
  • به شکل دقیق و صراحتاً باید موضوع اختلاف فی ما بین برای داور شرح داده شود ، این موضوع برای زمانی می باشد که داوری مرضی الطرفین بعد از بروز اختلاف انتخاب گردیده است .
  • در زمانی که داوری در قرارداد ابتدائی فی مای بین طرفین قرارداد تعیین نگردد با در زمان بروز اختلاف و طرح در مراجع قضائی به توافق بر سر انتخاب داوری واحد برای رسیدگی این اختلاف نرسند و یا در صورت عدم معرفی داور یا داوران توسط طرفین قرارداد مورد اختلاف با وجود این موضوع که توافق بر سر داوری در قرارداد نیز قید شده باشد ، در این حالت :

یکی از طرفین این اختیار را دارد به انتخاب خود  داور را تعیین نماید و اظهارنامه ای نیز به‌ طرف مقابل ارسال نمایید و داور مورد نظر خود را  به طرف مقالب دعوا معرفی و هم چنین درخواست تعیین داور مورد نظررا به عنوان داور مرضی الطرفین از طرف مقابل نماید و یا می تواند درخواست  تعیین داور ثالث را نمایید.

طرف مقابل نیز می بایست در مدت تعیین شده نسبت به درخواست اظهار دهنده اقدام مقتضی را به عمل آورد  در غیر این صورت طرف ارسال کننده اظهارنامه این اختیار را خواهد داشت که به منظور مشخص‌کردن داور به دادگاه مراجعه نماید و یا از داور مورد وثوق قوه قضاییه در این خصوص کمک بگیرد.

درست است که نهاد داوری شباهت بسیار زیادی با نهادهایی مثل سازش و یا میانجیگری دارد اما نهاد داوری تفاوت نیز دارد .به این شکل که در زمان رسیدگی دعاوی از طریق داوری خود فرد داور ( حقیقی یا حقوقی ) رکن اصلی و مرکزی می باشد و بعد از رسیدگی به این دعوا  ، خود بدون نیاز به قاضی یا فردی دیگر اقدام به صدور رأی مناسب می‌نماید.

خصوصیات داور برای انجام فرآیند داوری

  • داور می بایست رعایت اصل تناظر و حفظ حقوق طرفین و داشتن صداقت با طرفین را در اثنای داوری به شکل کامل به انجام برساند .
  • داور پس از صدور رای می باسیت آن رای را به دادگاه ( در صورت ارجاع از دادگاه )ارسال نماید .
  • داور انتخابی می بایست  دارای صلاحیت لازم برای رسیدگی به اصل دعوا را داشته باشد
  • یکی از الزامات در رسیدگی داور رعایت اصل صداقت و عدالت بین طرفین دعوا می باشد
  • داور می بایست طرفین را بعد از صدور رای از مفاد رای صادر شده مطلع نمایید .
  • داور همانند قاضی دادگاه می بایست فرصت کافی به خواهان دعوا و خوانده دعوا برای دفاع کامل از خود را بدهد.
  • داور هیچ حقی برای در نظر گرفتن اختیارات خاصی برای خود ندارد ..
  • داور باید حتماً در جلسات داوری حضور داشته باشد و اگر داور در جلسه حضور نداشته باشد ، به حکم قانون به مدت ۵ سال شمسی از داوری محروم خواهد شد .

منظور نهاد داوری در قانون ایران

مطابق قانون آ.د.م ( آیین دادرسی مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ ) طرفین دعوای مطروحه در محاکم قضائی یا در زمانی که هنوز در محام مطرح نشده است ، این امکان را دارند  که دعوای خود را با  توافق فی ما بین به شخص ثالث (  حقیقی یا حقوقی ) به عنوان داور ارجاع نمایند .

جهت ارجاع اختلاف به داور مورد وثوق قوه قضائیه نیاز نمی باشد که حتما دعوا در ددگاه ها مطرح گردیده باشد بلکه قبل از مطرح شدن پرونده موضوع اختلاف در مراجع قضائی نیز طرفین می‌توانند دعوای موضوع رسیدگی را با توافق به داور ارجاع نمایند.

چه کسی را می توان داور نامید و و برای بردن دعوا به داوری چه مواردی باید رعایت شود؟

می توان این گونه بیان نمود ؛ عبارت داور به  این معنا می باشد که فردی صاحب داد می باشد ، که در زمان بروز درگیری ، مرافعه ویا حصول اختلاف میان دو یا چند شخص داوری می نماید.

یک داور مورد تایید قوه قضائیه باید این موضوع را در نظر بگیرد که دعوای مطروحه نزد او شرایط لازم برای به داوری بردن را داشته باشد که از باب مثال می توان زیر را نام برد :

  • طرفین دعوای مطروحه می بایست اهلیت اقامه دعوا داشته باشند.
  • طرفین دعوای مطروحه بر ارجاع امر به داوری داور مرضی الطرفین توافق کرده باشند
  • علاوه بر موارد قید شده در دو بند بالا، شرایط بیان شده در ماده ۱۹۰ قانون مدنی نیز می بایت رعایت گردد . این موارد عبارت است از:  طرفین قصد و رضا داشته باشند ،  اهلیت طرفین مورد تایید باشد ، مورد اختلاف دارای موضوع معین باشد و نیز مشروعیت موضوع دعوا مورد تایید داور قرار گیرد .

چه کسی صلاحیت داور شدن را ندارد ؟

این موضوع را باید در نظر داشته باشید هر فردی مطابق قانون این امکان و صلاحیت داور شدن را دارا نمی باشد و در ماده ۴۶۹ قانون  آ.د.م ( آیین دادرسی مدنی  ) به  صراحت به مواردی اشاره گردیده،  که مطابق این شرایط دادگاه ی که دعوا در ان مطرح می باشد ( اگر خود افراد نیز بخواهند این داور را انتخاب نماییند ) اجازه برگزیدن افرادی با شرایط زیر را نخواهند داشت.مگر توافق خلاف این موضوع با تراضی طرفین.

انتخاب فردی در مقام داوری دارای دو دسته ممنوعیت می باشد .

1- ممنوعیت نسبی

در ممنوعیت های نسبی برای مقام داوری ،  شخص مورد نظر داوری این امکان را دارد با تراضی طرفین دعوا به عنوان داور مرضی الطرفین در آن دعوا ، بین طرفین دعوا داوری نماید که این موارد ممنوعینت نسبی شامل موارد زیر می باشد:

  • انتخاب افرادی با سن کمتر از ۲۵ سال شمسی
  • انتخاب افراد ذینفع در  نتیجه داوری
  • انتخاب افرادی که با یکی از طرفین اختلاف دارای رابطه خویشاوندی تا درجه دوم از طبقه سوم را دارا می باشند.
  • انتخاب اشخاصی که خود آن فرد یا همسرش وراث یکی از طرفین دعوا مورد داوری باشند.
  • انتخاب اشخاصی که قیم  ویا کفیل ویا حتی وکیل یکی از اصحاب دعوا باشند

2- ممنوعیت مطلق

در ممنوعیت های مطلق برای مقام داوری ،  شخص مورد نظر داوری در صورت داشتن شرایط زیر به هیچ وجه امکان داوری در دعوا را ندارد :

  • اشخاصی که دارای درجه شغلی قضات می باشند
  • در دعاوی که مستلزم رسیدگی کیفری دارد
  • اگر شخص مورد نظر برای داوری افراد فاقد اهلیت قانونی باشد.
  • اشخاصی که به موجب حکم قطعی مراجع قضائی از داوری محروم هستند
  • افرادی که بر اثر حکم قطعی مراجع قضائی امکان انجام دادرسی را دارا نمی باشند.

انواع داوری قضایی در قانون ایران

به طور کلی داوری حقوقی به سه نوع تقسیم می گردد که عبارت اند از:

1- داوری اختیاری:
در زمانی که ما قراردادی را منعقد می نماییم این اختیار را داریم در یکی از بند های قرارداد مذکور به این نکته اشاره کنیم که در صورت بروز اختلاف در آینده ، آن اختلاف را به جا طرح در مراجع قضائی از طریق داوری یا داوران منتخب حل و فصل نماییم. و یا این امکان وجود دارد در قراردادی جداگانه یا در ضمن یک توافقنامه داوری اختلاف فی ما بین از طریق داوری حل و فصل گردد. در این حالت ، در زمان تنظیم قرارداد ذکر موادری مانند مشخصات هویتی داور یا داوران مورد توافق بطوریکه هر گونه ابهامی و سردرگمی را مرتفع نماید و این موضوع که برای حل و فصل نمودن این موضوع اختلاف تعداد داوران در صورت تعدد چه تعدادی می باشد ( به میزان دقیق )
همچنین بهتر می باشد که تعداد داوران را عدد فرد قرار دهید تا در زمان تصمیم گیری در مورد موضوع ، مشکلی در تعداد آراو به وجود نیاید.
بعضی مواقع طرفین وظیفه انتخاب داور را به فردی ثالث می سپارند به این شکل که درضمن توافقنامه داوری یا قرارداد دیگر شخص مورد اعتماد طرفین را انتخاب و انتخاب داور صالح را به ایشان می سپارند .
این فرد امکان دارد شخص حقیقی و یا شخص حقوقی (موسسه) باشد. البته قابل ذکر است که این فرد منتخب طرفین برای انتخاب داور می بایست مواد قانونی و شرایط مندرج در قانون و هم چنین تمام شرایطی که طرفین قرارداد در مقاد و بند های قرارداد قید نموده اند را برای انتخاب داور به شکل کامل رعایت نماید .

2- داوری اجباری:
در بعضی از پرونده ها و موارد دادگاه صالح به رسیدگی حل یک موضوع را با مداقه در مفاد پرونده و با توجه به اوضاع و احوال حاکم بر پرونده از طریق داوری داور مورد تایید قوه قضاییه به مصلحت می بیند برای انجام داوری در این پرونده ، موضوع را برای حل اختلاف به داوری ارجاع می نماید ، این مورد را داوری اجباری می نامند.
دلیل این نام گذاری این می باشد که طرفین دعوا در این امر هیچ نقشی ندارند، و این نوع داوری فقط در مواقعی که قانونگذار مشخص نموده است مورد استفاده می باشد.
ارجاع امر به داوری دی این مواقع به نسبت به رسیدگی به همان موضوع در مراجع قضائی دارای امتیازاتی می باشد از جمله این امتیازات عبارت اند از :
طرفین این اختیار را دارند قاضی رسیدگی کننده ( منظور همان داور می باشد ) به دعوای خود را با تراصی انتخا نمایند . در نتیجه این اقدام پذیرش رای صادره توسط داور مرضی الطرفین برای آنان آسان تر می باشد و حتی اگر این رای به ضرر آن ها نیز باشد به علت انتخاب صادر کننده رای توسط خودشان کمتر در مقابل این آرا مقابله می نمایند . به غیر از موراد مذکور وجود داور در دعاوی موجب می شود اصحاب دعوا به یکدیگر نزدیک تر شوند و امکتان صلح و سازش در بین آن ها نیز افزایش یابد .

3- داوری سازمانی:
این برای زمانی است که طرفین بدون مراجعه به مراجع قضائی از خدمات یک سازمان یا موسسه داوری استفاده می نمایند . این موسسه ها به همین منظور ایجاد و دایر شده اند که بین افراد دارای اختلاف داوری نماید و مشکل آن ها را حل نمایند. لازم به ذکر است این روش کاملاً قانونی می باشد و مورد تایید قوه قضاییه و مراجع دیگر می باشد .

دعاوی قابل ارجاع به داوری

کدام دعاوی در ایران قابل ارجاع به داوری است ؟

درست است که بسیاری از موضوعات  قابلیت ارجاع به داوری را دارا می باشند اما می توان این گونه بیان نمود که برخی از موضوعات و دعاوی قابل ارجاع به داوری نمی باشند .

قانونگذار در قوانین این استثنائات را در ماده ۴۷۸ قانون آ.د.م (  آئین دادرسی مدنی ) بیان کرده است . برای مثال دعاوی مربوط به اصل نکاح و فسخ نکاح و … ( در ادامه این موارد بیان می گردد )  از این قبیل این دعاوی می باشند.

همچنین رسیدگی به دعاوی با موضوع کیفری و  امور کیفری نیز از صلاحیت داوری خارج  می باشد و باید این موضوعات در مراجع قضائی مطرح و رسیدگی شود .

نکته بسیار پر اهمیت در ارجاع امر به  شخص داور این می باشد که در رفع اختلافات باید داور هایی انتخاب گردند که از مقررات و اصول داوری  به شکل کامل اطلاع داشته باشند ، در غیر این حالت داوری مذکور بسیار طولانی تر و حتی شاید گران تر از رسیدگی در مراجع قضائی شود.

در نتیجه توصیه می گردد از ارجاع  موضوعات مورد داوری به افراد غیر متخصص همانند بنگاه های معاملات املاک و اشخاص فاقد دانش حقوقی لازمه برای داوری خودداری  نمایید و تا جایی که این امکان برای شما وجود دارد اختلافات خود با دیگران  را به داوری حقوقدانان و داوران با تجربه یا مراکز داوری سازمانی و داوران مورد تایید قوه قضاییه بسپارید.

شرایط ارجاع دعاوی به داوری

در صورت بروز اختلاف در میان دو یا چند نفر و برای حل این اختلاف طرفین می توانند این دعوا را به مراجع قضائی ببرند و این موضوع نافی و مانع طرح همین دعوا در محکم داوری نمی باشد . به عبارتی دیگر دعوا اگر قابلیت طرح در محاکم را داشته باشد می توان از همان ابتدا این دعوا را به داوری برد و لازم نمی باشد حتما برای ارجاع به داوری در ابتدا این موضوع به محاکم قضائی ارجاع شود .

طرفین این اختیار را دارند با توافق یک دیگر موضوع مورد اختلاف را به داوری ارجاع  نمایند  و داور مرضی الطرفین درخواست داوری نمایند .

برای آن که بتوان موضوع را در محکم دارو محترم مطرح نمود می بایست طرفین از اهلیت لازم برخوردار باشند ؛ به عبارتی دیگر برای اقامه دعوا نزد داور مورد تایید قوه قضائیه باید طرفین و هم چنین داور مورد نظر مطابق قانون از شرایط مذکور در قانون درباره اهلیت برخوردار باشند.

همچنین موضوع دعوا فی ما بین طرفین باید قابلیت ارجاع به داوری را داشته باشد و از موارد غیر قابل ارجاع به داوری نباشد .

دعاوی غیر قابل ارجاع به داوری

  • دعاوی غیر قابل گذشت مطابق فانون مجازات اسلامی
  • دعاوی با موضوع ورشکستگی ، دعاوی با موضوع اصل نکاح  و دعاوی مربوط به طلاق و هم چنین نسب  ( مانند دعاوی مربوط به اثبات رابطه پدر و فرزند ) نیز مطابق قانون آ.د.م ( ایین دادرسی مدنی )  قابل ارجاع به داوری نمی باشند .
  • رسیدگی به امور کیفری

دعاوی قابل ارجاع به داوری

به غیر از پرونده‌هایی با موضوعات مندرج در  قانون مجازات اسلامی که غیر قابل گذشت می باشند ، سایر موضوعات مورد اختلاف و دعاوی خصوصی فی ما بین اشخاص با توافق طرفین دعاوی فابل ارجاع به داوری می باشد  و این مواردی را  شامل می شود که در پاراگراف بالایی قید نشده اند .

مزایای بردن دعوا به داوری و انتخاب داور برای رسیدگی به دعوا

مزایای انتخاب داورمنتخب قوه قضاییه به جای  طرح موضوع و پرونده در مراجع قضائی و مراجع غیر دادگستری بی شمار است که در این مطلب به اصلی ترین مزایای انتخاب بهترین داور حقوقی و بهترین موسسه حقوقی و داوری اشاره می کنیم.

اولین مزیت : اختیار انتخاب قاضی ( داور ) حاکم بر دعوا

اصحاب دعوا خود اختیار انتخاب داور یا قاضی را دارا می باشند. این امتیازی می باشد که برای اصحاب دعوا در مراجع قضایی وجود دارد و این موضوع به علت این است که گزینش قاضی صالح دادگاه اصولاً با رییس دادگاه یا رییس شعبه اول می باشد به همین علت  همانطور که گفته شد انتخاب بهترین موسسه حقوقی و داوری یا انتخاب داور مرضی الطرفین منتخب قوه قضاییه، با اراده و توافق طرفین طرفین دعوا می باشد و طرفین دعوا مختار هستند برای حل و فصل مشکل خود داور مناسب را برگزینند .

دومین مزیت : اختیار انتخاب محل رسیدگی به دعوای مطروحه

گزینش بهترین موسسه داوری و حقوقی در ایران این مزیت را برای طرفین دعوا  دارد که با برگزیدن داور مرضی الطرفین به جای اینکه در مراجع قضائی حضور به عمل بیاورند ،  این امکان را پیش رو دارند که به موسسه داوری مورد توافق که داور مرضی الطرفین را از داخل آن موسسه انتخاب نموده حضور پیدا کنند .

حتی طرفین دعوا این امکان را نیز دارند و می توانند بر سر این موضوع توافق نمایند تا در محل دیگری  ( محل غیر موسسه داوری ) به اختلافات انان رسیدگی  گردد.

این جا به جایی محل رسیدگی می‌تواند در کمتر کردن استرس زا بودن محاکمه را برای طرفین کاهش دهد و به سلامت روان طرفین کمک شایانی نماید  و این موضوع از ان جا سر منشا می گیرد که  اکثر افراد خواهان  از بین رفتن تنش و اختلاف به صورت دوستانه و به دور از ناراحتی هستند و از حضور در مراجع قضائی و دادگاه ها و هم چنین دریافت ابلاغ احضاریه و ابلاغ اخطاریه چندان حال خوبی را برای افراد به همراه ندارد

سومین مزیت : مدت زمان کمتری نسبت به مراجعه به مراجع قضائی دارد

چرا می گوییم سعی در انتخاب بهترین موسسه حقوقی و داوری باشید چون این موضوع تاثیر بسازایی در مدت زمان رسیدگی به پرونده شما دارد و از اطاله دادرسی و از بین رفتن زمان شما جلوگیری می نماید .

به موجب ماده ۴۸۴ قانون آ.د.م (  آیین دادرسی مدنی )  اگر برای داوری مدت زمانی مشخص نگردیده باشد مدت داوری سه ماه می باشد.

طرفین دعوای این اختیار را دارند و  می‌توانند با توافق، مدت سه ماهه را تمدید نمایند.این در حالی می باشد که در دادگاه و مراجع قضائی به هیچ  وجه طرفین و اصحاب دعوا این امکان را ندارند و نمی‌توانند مدت رسیدگی را برای هیچ مدتی تمدید کنند یا حتی این امکان را نیز ندارند تا با اقدامی مانع از تجدید اوقات رسیدگی شوند .

چهارمین مزیت : محرمانه بودن داوری

در داوری ، ویژگی ای اساسی و پر اهمیت محرمانه بودن می باشد که این مورد یکی از مواردی می باشد که در ابتدای دوره های داوری تمامی مدرسین و بزرگان این عرصه بر روی این موضوع بسیار پا فشاری می کنند . و محرمانگی و خصوصی بودن رسیدگی در اثنای داوری از اصول جدا نشدنی از داوران مورد وثوق قوه قضائیه می باشد.

پنجمین مزیت : تفاوت نحوه رسیدگی در مراجع قضائی و در زمان رسیدگی داور

شما با انتخاب بهترین موسسه داوری، دیگر نگرانی از بابت تعیین داور مناسب در اختلافات احتمالی آینده یا اختلافات موجود خود ندارید ، در حقیقت وجود آزادی اختیار و عمل داوران مورد وثوق قوه قضائیه باعث می شود که رسیدگی های موضوعات با داوری به سهولت انجام گردد و  نبود تشریفات رسیدگی در مراجع قضائی در زمان رسیدگی به همراه داوری موجب بالا رفتن سرعت عمل در رسیدگی می شود .

این عدم نیاز به تشریفات آییند دادرسی را می توان به صراحت از  ماده ۴۷۷ قانون آ.د.م ( ایین دادرسی مدنی ) برداشت نمود . در نهاد داوری رعایت تشریفات  آیین دادرسی مدنی الزامی نمی باشد هر چند می بایست مقررات و اصول مربوط به رسیدگی رعایت گردد.

انتخاب موسسه داوری مناسب باعث می گردد شما از پرداخت هزینه های اضافی تحت عنوان هزینه‌های دادرسی معاف شوید و هیچ کدام از هرینه های لازمه دادگاه را پرداخت ننماید .   و این گونه می شود که مجموع هزینه های داوری در محضر داور بسیار کمتر از مراجع قضایی می باشد .

ششمین مزیت :اجرای سریع تر حکم در زمان حکم دادن توسط داور

بردن دعوا به داوری و استقفاده از داور تحت عنوان حکم دعوا این امتیاز را برای ما به وجود می آورد که رای صار شده توسط داور در سریع ترین زمان ممکن به اجرا در بیاوریم . .به موجب ماده ۴۸۸ قانون آ.د.م (  آیین دادرسی مدنی ) و هم چنین مطابق ماده ۴۸۸ قانون آ.د.م (  آیین‌ دادرسی مدنی )  محکوم علیه ( شخص محکوم شده) موظف می باشد در مدت مهلت 20 روزه رای داور را اجرا نماید و اگر اجرا نکند دادگاه و واحد اجرای احکام دادگاه این حکم را به ورطه اجرا می گذارد .