فهرست عناوین
0 تا 100 طلاق توافقی
در این مقاله به بررسی 0 تا 100 طلاق توافقی می پردازیم .شما پس از مطالعه این مطلب درباره مطالب زیر اطلاعات بسیار کامل و کاربردی را به دست خواهید آورد:
1- آشنایی با انواع طلاق ها در نطام حقوقی کنونی
2 -طلاق توافقی چیست ؟ و به چه طلاقی اطلاق میگردد ؟
3- چگونگی شروع روند طلاق توافقی از ابتدا حتی بدون نیاز وکیل
4- مزایای طلاق به روش توافقی
5- میزان هزینه چنین طلاقی
6- مواردی که باید در توافق نامه فی ما بین قرار داده شود .
انواع طلاق ( در نطام حقوقی و قانونی ایران)
ما 2 نوع طلاق داریم :
1-طلاق رجعی
2-طلاق بائن
انواع و تعریف طلاق بائن
مطابق ماده 144 قانون مدنی طلاق بائن به مواردی گفته می شود که برای مرد ( زوجه ) که حق طلاق با او می باشد و پس از ثبت رسمی طلاق حق رجوع دیگر وجود نداشته باشد ( بر خلاف طلاق رجعی) به عبارتی دیگر بعد از ثبت رسمی طلاق بائن امکان رجوع برای مرد دیگر وجود نخواهد داشت.
انواع طلاق بائن :
1- در مواقعی که طلاق در زمانی انجام می گردد که زن دوشیزه و باکره ( غیر مدخوله) باشد.
2- وقوع طلاق در موقعی باشد که زن یائسه گردیده باشد.
3- طلاق خلع و مبارات
4- طلاقی که بعد از سه بار وصلت به شکا پشت هم انجام شود به این معنا که زن و شوهری به تعداد سه بار ازدواج کنند یا به یک دیگررجوع کنند و بعد طلاق بگیرند.
طلاق توافقی چیست ؟
طلاق توافقی می باشد که در متون حقوقی و قانونی موجود تعریف نشده تعریفی از آن ارائه نشده است.
در حقیقت همانطور که از عنوان این طلاق معلوم می باشد طلاقی است که در آن همه چیز طبق توافق بوده و مرد و زن برای اینکه از یکدیگر جدا گردنند یکسری توافقاتی مکتوب یا به شکل شفاهی انجام می دهند که چنین طلاقی ، طلاق باین می باشد.
چرا طلاق توافقی بهترین را برای جدایی است ؟
مطابق قانون مدنی و همچنین قانون حمایت خانواده راه های مختلفی و متفاوتی جهت طلاق پیش بینی گردیده است . برخی از چنین طلاق هایی به درخواست زوجه صورت می گیرد.و از آنجایی که در قوانین کنونی ایران حق طلاق با مرد می باشد به همین علت نیازی به ارائه دلیل جهت طلاق ازجانب مرد وجود ندارد.
روش های دیگر طلاق که از سمت زن و به درخواست زن صورت می گیرد. مثل طلاق به استناد عسر و حرج، طلاق خلع و مبارات، و….
هریک از این روش های بالا ، چه زمانی که درخواست از سمت مرد صورت گیرد و چه زمانی که به درخواست زن صورت بگیرد، موضوعات خاص و مشکلاتی را همراه خواهد داشت که می توان از کوچکترین این مشکلات به تبعات آن به علت طولانی شدن جریان طلاق و یا ایجاد بارو اثر حقوق و سایر تکالیف مالی همانند تنصیف دارایی برای مرد اتشاره کرد.
از دیگر مواردی که باعث می گردد افراد به جای روش های دیگر به طلاق توافقی روی بیاورند ؛ از جمله نیاز به مراجعات متعدد هر یک از زوجین به دادگاه و ادارات و نهادهای دولتی و غیر دولتی متعدد همانند پزشکی قانونی، کلانتری و…
و همین طور ارائه دادن اسناد و مدارک مختلف جهت صادر کردن رای به طلاق به خصوص در زمانی که زن تمایل شدیدی به طلاق داشته باشد موجب میگردد زوج هایی که تصمیم به طلاق می گیرند از بین راه های مختلف ، به طلاق توافقی فکر کنندو این روش را برگزینند.ش
مزیت های طلاق توافقی
1- سرعت بالا تر در صدور رای و هم چنین صرفه جویی در زمان زوجین
2- توافق قبلی و با رضایت طرفین نسبت به تمامی حقوق و تکالیف مالی و غیر مالی موجود و برای بعد از جدایی از جمله مهریه، نفقه، نحوه و ترتیبات حضانت فرزندان و…
3- در این روش نیازی به حضور زوجین در دادگاه نمی باشد
4- در صورت تمایل امکان حذف نام همسر از شناسنامه (اگر نزدیکی انجام نشده باشد)
5- انجام 0 تا 100 مراحل طلاق توسط وکیل طلاق متخصص که تماماً آشنا به روند دادرسی و همچنین تشریفات دادرسی چنین طلاقی می باشد ، که این امر باعث می گردد در کمترین مدت ممکن کار شما به بهترین کیفیت ، انجام گردد.
6- تنظیم و آماده سازی دادخواست که در واقع حکم دادگاه بر پایه ی چنین دادخواستی صادر می شود و مراحل و روند دادگاه نیز بر پایه این دادخواست خواهد بود .
7- در صورتی که این دادخواست ناقص تنظیم گردد زمان رسیدگی به علت رفت و برگشت طولانی می گردد و درصورتی که اشتباه تنظیم گردیده باشد.
در توافقات فی ما بین زوجین که در آینده آثار حقوقی مهمی را در پی خواهد داشت ، و اگر در زمان تنظیم چنین توافق نامه ای قوانین و مقررات لحاظ نگردد ، قطعا مشکلاتی ایجاد خواهد شد و برای جلوگیری از این اتفقا حتما با حضور وکیل متخصص خانواده این توافق را تنظیم نمایید.
8- حضور وکیل متخصص و حرفه ای در چنین پرونده ای از مشکلات و مشاجراتی که احتمالاً در برخود زوجین در دادگاه و دادسرا امکان دارد اتفاق بیافتد ، جلوگیری خواهد گرد .
9- درست است که شاید حضور وکیل حرفه ای در چنین مواقعی برای شما هزینه بر باشد ولی به این نکته دقت کنید که در اینده اگر شما چنین وکیلی را برای کار خود انتخاب نمی کردید امکان داشت مشکلات عدیده ای را تجربه کنید.
مراحل طلاق توافقی
برای به سرانجام رساندن طلاق توافقی می بایست به درستی مراحل زیر را طی کنید :
مرحله اول : گذرندان مشاورههای اجباری
امروزه با توجه به شرایط موجود در استان تهران و بسیاری از استانهای دیگر کشور، اولین اقدام شما برای گذراندن مراحل طلاق توافقی مراجعه به سامانه نوبت دهی طلاق و ثبت اطلاعات فردی زوجین در این سامانه می باشد.
بعد از انجام این کار زن و مرد باید به مراکز رسمی غربالگری و مشاوره خانواده مراجعه کنند و بعد از انجام مشاورههای لازم در این مراجع، “گواهی عدم انصراف از طلاق” را اخذ کنند.
مرحله دوم: تقدیم دادخواست به مرجع صالح
دومین مرحله برای به سرانجام رساندن طلاق توافقی، تقدیم دادخواست طلاق به مرجع صالح از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یاغ وکیل دادگستری می باشد .
برای انجام این کار، زوجین یا وکلای هر یک می بایسیت به همراه مدارکی مثل: شناسنامه، کارت ملی و هم چنین عقدنامه ازدواج به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست خود را تنظیم و تقدیم کنند.
مرحله سوم: مشخص کردن وقت دادرسی توسط مرجع صالح
بعد از تنظیم و تقدیم دادخواست طلاق توافقی، باید صبر کنید تا مرجع صالح زمان رسیدگی به پرونده شما را معلوم کند و. طی ابلاغی به شما اعلام کند.
تعیین تمامی اوقات رسیدگی، از طریق ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا به اطلاع افراد خواهد رسید. در زمان صدور ابلاغیه ، صدور آن بوسیله ارسال پیامکهایی به اطلاع افراد ( زن و مرد ) میرسد.
مرحله چهارم: حضور زن و مرد یا وکلای ایشان در جلسه دادگاه
اقدام بعدی، حضور زن و مرد یا وکلای ایشان در دادگاه خانواده ( مرجع صالح ) در زمان و تاریخ تعیین شده در ابلاغیه به همراه مدارک لازم جهت اثبات ادعای حود می باشد
مرحله پنجم: گذراندن مشاوره در دادگاه صالح
در این مرحله بعد از پرداخت هزینه های مشاوره مذکور، زن و مرد یا وکلای آنها باید به واحد مشاوره مستقر در همان دادگاه خانواده رسیدگی کننده مراجعه نمایند و مشاور خانواده مراکز مربوطه با طرفین مذاکره می کند و در ابتدا سعی بر این موضوع دارد که طرفین مصالحه و سازش کنند.
و در صورت موثر واقع نشدن این کار و اصرار زن و مرد یا وکلای آنها به وقوع طلاق، مشاورین خانواده مرجع مربوطه با ذکر دلایل نظر خود نسبت به مصلحت یا عدم مصلحت زن و مرد در خصوص جدایی، اظهار نظر مینمایند.
سپس توافقنامه ای توسط مشاور خانواده مربوطه تکمیل و به امضاء وی و زن و مرد یا وکلای ایشان میرسد و به زوجین یا وکلاء آنها تحویل می گردد تا جهت صادر شدن گواهی عدم امکان سازش به دادگاه ( مرجع صالح )ارائه نمایند.
مرحله ششم: مشخص شدن این موضوع که زوجه باردار می باشد یا خیر؟
مشخص کردن باردار بودن یا باردار نبودنزن از سوی دادگاه ( مرجع صالح ) جهت اصدار گواهی عدم امکان سازش مذکور الزامی می باشد و برای این امر ۳ راه زیر موجود می باشد:
1- اقرار زن ( زوجه)
اقرار زن (زوجه) باید مبنی بر باردار نبودن زوجه باشد که در این حالت دادگاه با چنین اقراری می توان اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش کرد .
اما به این موضوع توجه کنید که اجرای صیغه طلاق در دفترخانه طلاق، منوط به این موضوع می باشد که زن از قبل به آزمایشگاه پزشکی معتبر و رسمی مراجعه نمایید و بعد از به سرانجام رساندن آزمایشات پزشکی مربوطه، و موجود بودن گواهی باردار نبودن آن را به دفاتر رسمی طلاق ارائه نمایند.
2- مراجعه زوجه به آزمایشگاه
قبل از مراجعه زوجین به دادگاه خانواده صالح، زوجه می بایست به آزمایشگاه پزشکی معتبر مراجعه نمایید و گواهی عدم بارداری خود را از آزمایشگاه معتبراخذ نماید و به دادگاه صالح ارائه نماید که در این حالت بعد از صادر شدن گواهی رسمی عدم امکان سازش از سوی دادگاه خانواده ( دادگاه صالح )، با مراجعه زن ومرد به دفتر خانه های طلاق، دفاتر مذکور اقدام به اجرای صیغه طلاق به شکل رسمی می نمایند.
۳- اتفاق نظر زن و مرد بر وجود جنین
چنانچه زن و مرد بر وجود جنین هم نظر باشند ، این موضوع ( وجود جنین ) در گواهی عدم امکان سازش ذکر می گردد.
تذکر ۱ :
در حالتی که خانم باکره باشد،دیگر نیازی به اقرار زوج به باردار نبودن نیست و همچنین در ادامه نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نمی باشد.
اما بجای آن زوجه باید با مراجعه به پزشکین معتمد و با ارائه معرفی نامه دادگاه ، (گواهی سلامت پرده بکارت) خود را مبنی بر تایید دوشیزه بودن خانم و غیر مدخوله بودن وی را اخذ و به دادگاه ( مرجه صالح ) ارائه نماید.
تذکر ۲ :
در حالتی که زوجه یائسه باشد، دیگر نیازی به اقرار زوج به عدم بارداری نمی باشد ودیگر نیازی به ارائه گواهی بارداد نبودن زوجه نیست.
مرحله هفتم: حضور مجدد زوجین در دادگاه
پس از اقدامات گفته شده در موارد قبلی،زن و مرد یا وکلای ایشان به دادگاه خانواده مراجعه می کنند و دادگاه با احراز این موضوع که علقه زوجیت فی ما بین ایشان برقرار می باشد و با استناد و ارجاع به مواردی همچون نظریه مشاوره تخصصی خانواده، محتویات پرونده مذکور و توافقات زن و مرد اقدام به صدور دادنامه که همان گواهی عدم امکان سازش می باشد، مینماید.
مرحله هشتم: مراجعه افراد به دفتر رسمی طلاق
بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش زوجین با یک دیگر از سوی دادگاه، زن و مرد یا وکلای ایشان به مدت ۳ ماه فرصت را دارا می باشند تا با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش وهمچنین مدارک لازم دیگر، به دفتر طلاق مراجعه کنند و با جاری شدن صیغه رسمی طلاق و ثبت آن، مراحل طلاق توافقی به اتمام میرسد.
مفاد توافق نامه طلاق توافقی
1- توافق و مشخص کردن شرایط پرداخت در خصوص مهریه
2- معلوم کردن نحوه پرداخت نفقه زوجه
3- مشخص کردن میزان و نحوه پرداخت اجرت المثل
4- معلوم کردن نحوه استرداد جهیزیه
5-ترتیب حضانت و اوصاف حاکم به حضانت فرزند
6-نحوه ملاقات و تاریخهای ملاقات زن و مرد با فرزند
7-اوضاف حاکم برحضانت و چگونگی نگهداری وچگونگی پرداخت نفقه فرزند و میزان و چگونگی پرداخت آن
8- سایر حقوق مالی و غیر مالی فی ما بین طرفین در زمان ازدواج و هم چنین بعد از جدایی
طلاق توافقی بدون وکیل هم میشه؟
بله ، شما می توانید با گرفتن مشاوره حقوقی کامل از وکلای متخصص خودتان 0 تا 100 طلاق تواقی را به سرانجام برسانید.
هزینه طلاق توافقی چه میزان هستش؟
هزینه طلاق توافقی به متغیر های زیادی بستگی دارد ولی اصولاً از 5 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان می باشد.
چقدر طول می کشد تا طلاق توافقی را بگیریم ؟
با حضور وکلای دادگستری حداکثر 20 روز
بدون حضور وکلای دادگستری حداقل 45 روز